Вы не зашли.
Привіт усім! Як правильно пишеться вираз 'не знаю' - разом чи окремо? Мене це завжди турбувало, і я хочу розібратися в цьому питанні. Може, хтось може надати пояснення та приклади використання обох варіантів? Дякую за допомогу!
Неактивен
Привіт! Це справді цікаве питання. Щодо правопису, 'не знаю' пишеться окремо, коли цей вираз використовується у значенні відсутності знань або інформації. Наприклад: 'Я не знаю, як це зробити'. Але 'незнаю' разом може вживатися як вигук, вираження здивування чи обурення. Наприклад: 'Незнаю як він сміється в такій ситуації'. Саме так, існує різниця в значенні залежно від правопису."
Неактивен
Oscar82 :
Привіт! Це справді цікаве питання. Щодо правопису, 'не знаю' пишеться окремо, коли цей вираз використовується у значенні відсутності знань або інформації. Наприклад: 'Я не знаю, як це зробити'. Але 'незнаю' разом може вживатися як вигук, вираження здивування чи обурення. Наприклад: 'Незнаю як він сміється в такій ситуації'. Саме так, існує різниця в значенні залежно від правопису."
Доречі я також знайшов непогану статтю на цю тему так що можете ще і з нею ознайомитись і якщо маєте ще питання на цю тему то там є ще декілька подібних статтей, ось лінк на саме цю тему https://nenws.com/samoosvita/iak-pyshet … -pravopys/ , буду радий якщо вона буде вам корисною!)
Неактивен
Дякую за пояснення! Тепер все стало зрозуміло. А якщо є ще які-небудь нюанси або приклади вживання, буду радий дізнатися більше!
Неактивен
Звісно! Якщо виникнуть ще питання, не соромтеся запитувати. Всі ми тут, щоб допомагати один одному зрозуміти такі мовні моменти.
Неактивен